marți, 2 noiembrie 2010

companionul meu

                 Bichonul maltez este un cîine originar din partea vestică a Bazinului Mării Mediterane, înregistrat astăzi în Italia. Deşi numele său face referire la Malta, nu exista dovezi clare că ar proveni din această insulă. Este o rasă canină cu un aspect extrem de elegant, destinată în cea mai mare parte pentru agrement. Iubit de nobilime, a fost în trecut favoritul curţii regale engleze sub domnia Elizabetei I.
                Bichonul maltez este un cîine de talie mică, viguros şi activ, amintind de cei folosiţi pentru vînătoarea de rozătoare. Corpul maltezului este lunguieţ şi se sprijină pe membre scurte, dar foarte solide. Are capul rotund, uşor aplatizat între urechi, bine proporţionat faţă de restul corpului. Ochii îi sînt mari raportat la dimensiunile capului, de culoare foarte închisă – adesea negri –, conturaţi cu negru, rotunzi şi foarte ageri. Urechile pot fi scurte, de forma unor triunghiuri, purtate erecte, dar se întîlnesc şi exemplare cu urechi mai lungi, purtate căzute în lateral şi acoperite de o blană lungă. Botul maltezului se termină cu o trufă neagră, indiferent de coloratura blănii. Coada sa are formă de suliţă. Fiind mai groasă la bază, dar destul de subţire către vîrf, purtată adesea uşor răsucită către spate. Părul acestui tip de bichon este în cele mai multe cazuri alb integral, dar izolat se pot întîlni şi exemplare cu blana sidefie, cafenie, cu mici pete luminoase roşcate sau cu nuanţe închise în jurul gurii. Blana este extrem de fină la atingere, deasă, catifelată şi este lăsată să crească cît mai lungă, motiv pentru care aceşti cîini vor purta adesea accesorii, cum ar fi clame, clipsuri, fundiţe, bentiţe. Lungimea blănii, dar şi culoarea foarte deschisă, fac ca îngrijirea ei să fie un proces dificil, constînd din descîlcire şi periere de două ori pe zi. Deşi se poate murdări uşor, nu este recomandat să i se facă baie de mai mult de două ori pe an.
                  Un bichon maltez nu depăşeşte, în medie, 25 cm şi nici 5 kg. Deşi este un cîine activ, nu are nevoie de spaţii extinse, căci oboseşte repede, astfel că viaţa chiar şi într-un apartament restrîns îi va fi foarte pe plac.

  

Tendinta in IT

               Europa este un loc perfect pentru pasionatii de arta, muzee, arhitectura si orice inseamna cultura si intelectualitate, moda si muzica techno fiind singurele lucruri noi care se fac pe batranul continent.
               Europenii sunt avansati, desigur, si cand vine vorba de tehnologie, dar e vorba doar de acea tehnologie care face ca totul sa functioneze ca un ceas elvetian. In ceea ce priveste IT-ul, inovatia e aproape de limita de jos si ne place doar sa il luam de-a gata de la americani sau asiatici.

                Si asta nu pentru ca europenii nu ar fi destul de buni sa faca asa ceva, ci pentru ca au un alt sistem de valori si educatie care ii indreapta, mai degraba, spre ceva mai putin riscant. Chiar si seful Google, Eric Schmidt, a afirmat ca Europa are nevoie de antreprenori "dusi cu capul" daca vrea sa concureze cu SUA in acest sector.

                  El a explicat ca Europa are un alt model educational care nu se potriveste deloc celui in care s-au format fondatorii marilor companii IT. "Prima intrebare este: cine sunt fondatorii marilor companii globale? De obicei sunt cei ca Larry Ellison, Steve Jobs si Bill Gates. Observati ca ei nu corespund standardului de model educational din Europa. Ei au renuntat (n.r. - la scoala), sunt oameni inteligenti si nebuni", a spus Schmidt recent intr-un interviu acordat Daily Telegraph.

                 "Uitati-va la prietenul meu Steve Jobs - ce a facut el la Apple este remarcabil. Ar fi reusit asta intr-o tara europeana?", a adaugat seful Google.

                  Si nici nu putem sa il contrazicem. Ce ar fi facut cei enumerati mai sus daca se nasteau, de exemplu, in Marea Britanie? O facultate de arta la Oxforf si apoi se faceau cunoscuti intr-o trupa. Pana si Brian May e un astrofizician sclipitor cu doctorat la Imperial College London, dar il stim pentru ce a invatat sa faca ceva si cu chitara.